Coses que no heu de fer mai quan feu el disseny del bany

Planificar un nou espai pot ser un camp de mines de preguntes i decisions difícils. Però hi ha moltes Coses que no heu de fer mai quan feu el disseny del bany. Si escolliu un bany nou, hi ha moltes opcions a tenir en compte.

 • Necessiteu redissenyar la disposició i l’espai?
 • En quin ordre han d’entrar les obres?
 • Què passa primer, il·luminació, lampisteria o articles sanitaris?
 • I quines són les coses en què realment no hauríeu de defugir quan es tracta del pressupost?

Ens hem reunit amb una gran quantitat d’experts per oferir-vos els millors consells sobre el disseny del bany que us poden facilitar tot, des de la planificació fins a les opcions de disseny, accessoris i instal·lació. I ens comparteixen tots els errors comuns a evitar!

Coses que no heu de fer mai quan feu el disseny del bany

Dissenyar la disposició o coordina-ho amb l’antiga

L’aspecte més important d’un bany és un traçat eficaç que fa un bon ús de l’espai disponible. Tanmateix, molts de nosaltres ens precipitarem i escollirem la primera combinació que puguem pensar, o pitjor, copiar la vella quan realment no funciona.

El cost d’un redisseny de disseny és elevat a causa dels canvis en la lampisteria i l’electricitat, però en alguns casos es necessària.

La majoria dels banys tradicionals estan mal planificats; mai considera l’emmagatzematge, els radiadors són massa grans i no són eficients energèticament, sovint es col·locaven lavabos sota finestres de manera que no es poguessin penjar els miralls i el WC es trobava en una espai separat.

Reorganitzar el disseny ofereix la possibilitat d’incorporar funcions de disseny que maximitzin l’espai i la funcionalitat. Alguns exemples són un bany independent que obre el terra i dóna la il·lusió d’una habitació més gran, un nínxol de paret que crea un lloc sofisticat per guardar cosetes sense ocupar cap més espai o radiadors més petits i més eficients energèticament que puguin instal·ler-se a sobre del bany perquè les tovalloles siguin més fàcils de penjar i eixugar.

Posar la tovallola massa lluny de la dutxa

Quan dissenyis banys, sempre comença per el més bàsic. Principalment això ve dictaminat per si on es va col·locar el WC si es pot moure o no.

El vàter té limitacions més estrictes que moure les canonades per la caiguda dels residus. Una vegada que sàpigues cap a on es situa, pots començar a decidir cap a on es dirigirà el lavabo, el bany i la dutxa.

Les canonades tendeixen a ser més flexibles a l’hora de reposicionar. Un cop tingueu el disseny, sabreu lo gran que podeu tenir tot, comença la part emocionant i podreu començar a preparar els vostres materials i triar el vostre producte.

També, assegureu-vos que no us oblideu de les baranes per la tovallola o tovallolers-calefacció. Un gran error que veiem sovint és que un cop feta la dutxa, la gent ha de caminar pel bany per arribar a la tovallola.

Instal·lar tot en un ordre incorrecte

Amb qualsevol instal·lació del bany, la planificació anticipada és clau. Trieu un instal·lador amb experiència que pugui gestionar tot el procés des del principi fins al final i assegureu-vos que proporcionen dibuixos dimensionals per ajudar-vos a visualitzar l’espai.

 1. Planifiqueu l’habitació de manera que tot el treball de les canonades estigui al seu lloc i que els revestiments de parets necessitin un tall mínim.
 2. Assegureu-vos que els suports estan en la seva posició correcta, tenint en compte la mida dels revestiments de paret.
 3. Situeu la calefacció per terra radiant de manera que no es puguin malmetre cap fixació durant el procés d’instal·lació.
 4. Trieu productes que incorporin una instal·lació de dues parts, com ara els nostres residus ecològics que s’instal·len abans del bany.
 5. Si opteu per un bany independent, assegureu-vos que és l’últim que cal muntar, ja que redueix el risc de danys.
Coses que no heu de fer mai quan feu el disseny del bany

Foto de Victoria Borodinova en Pexels

Instal·lar només un llum

Com passa amb la majoria de zones d’una casa, una bona il·luminació del bany pot transformar l’aspecte de l’espai.

Cal tenir en compte els miralls per tal que tingueu molta llum per maquillar-vos, netejar-vos o rentar-vos les dents, etc. Sempre heu de triar llums que s’il·luminin sense provocar ombres. Per exemple, una sola tira per sobre del mirall o els llums de paret situats a banda i banda del mirall.

Si utilitzeu el bany a última hora de la nit, es recomana una il·luminació de terra de poca potència, per tal que pugueu veure on aneu caminant sense haver d’encendre les llums generals, que poden ser difícils d’ajustar als vostres ulls i que puguin inhibir la capacitat de retorn a dormir.

Posar tot massa il·luminat

La il·luminació del bany és tan important com posicionar els articles sanitaris. L’estat d’ànim i l’atmosfera general del bany està dictaminat per això i s’hauria de decidir abans de signar qualsevol disseny. Assegureu-vos que considereu la il·luminació sense dependre massa dels focus.

Tot i que aquests són fantàstics per proporcionar una llum uniforme, no són els més simpàtics i sovint poden treure l’encant d’una habitació, deixant-la amb un aspecte de clínica. Proveu d’utilitzar dos circuits d’il·luminació, un per a l’interruptor i un altre que inclogui una il·luminació de característiques més inventiva. Com ara llums de recés, sota llums de lavabo, llums de paret i llums indicadors instal·lats al terra per il·luminar el bany. ”

Oblidar les classificacions IP

Quan escolliu la vostra il·luminació, heu de tenir en compte la classificació IP que s’utilitza per definir els nivells d’efectivitat del segellat dels tancaments elèctrics contra intrusions de cossos estranys com la humitat.

Comproveu sempre que el muntatge tingui una qualificació IP adequada per a les zones previstes. Aquí us deixem uns exemples a tenir en compte:

 • Zona 0: dins de la dutxa o a l’interior del bany. Qualsevol equipament de llum en aquestes zones ha de tenir una qualificació mínima d’IP67 (que és completament a prova d’immersió) i ha de ser de baixa tensió.
 • Zona 1 : directament sobre el bany o la dutxa. Qualsevol equip d’il·luminació aquí ha de tenir una qualificació mínima d’IP65. Això significa que estan impermeables a la pols i estan protegits de dolls a baixa pressió i que cap aigua pot filtrar-se en la seva instal·lació.
 • Zona 2: a qualsevol costat del bany o a la dutxa o a un radi de 60 cm del lavabo. Qualsevol equip d’il·luminació aquí ha de tenir una qualificació mínima d’almenys IP44 que es protegirà de les esquitxades d’aigua. “

Afegir massa elements separats

Si bé un bany familiar ha de ser pràctic i versàtil per satisfer les necessitats de tothom, no té cap impacte sobre l’estil.

Les addicions senzilles a la suite poden fer-lo més funcional sense necessitat d’instal·lacions separades, cosa que considerem com a part del procés de disseny.

Per exemple, l’afegit d’una mampara de bany a un bany dret estàndard proporciona un bany de dutxa totalment funcional, utilitzant l’espai d’una manera pràctica, però discreta.

Descuidar el vostre espai de paret

Situeu els elements del vostre bany amb prudència. Per als banys, assegureu-vos de mantenir 40 cm d’espai lliure al davant i 20cm a banda i banda. Si us dutxeu, permeteu 80 cm d’espai, mantingueu les tovalloles a aquesta distància també per arribar fàcilment.

Quan afegiu mobles, aixequeu els elements del terra on pugueu. Per exemple, opteu per un porta-tovalloles muntat a la paret, com ara un escalfador de tovalloles elèctric Antrax-it, que alliberi l’espai a la planta asseguts enfilats contra la paret del darrere. De la mateixa manera, instal·lar una unitat de lavabo a la vostre bany racionalitza els mobles fent servir un espai mort.

Un espai difícil de netejar i mantenir ordenat

Sovint hi ha moltes ampolles i productes al bany que poden acabar creant un aspecte desordenat.

Per evitar les molèsties, creeu un espai ordenat triant accessoris d’emmagatzematge muntats a la paret al voltant de la vostra conca per mantenir tots els vostres productes a mà segons les vostres necessitats d’emmagatzematge.

També suggerim que els productes que trieu quan instal·leu un bany poden reduir el temps de neteja a llarg termini.

Quines son les teves recomanacions?