Coses a tenir en compte a l’hora de triar un terra de fusta

El terra és un dels elements més importants a tenir cura quan voleu crear un estil determinat a casa vostra. Un terra de fusta és molt agradable i càlid per caminar. L’aspecte, la sensació, el color i el manteniment que preferiu han de ser els principals punts de consideració per a tenir en compte a l’hora de triar un terra de fusta.

El terra i la sala

Terra – parets – sostre: els tres elements fonamentals que junts creen la sensació d’habitació. La interacció entre aquestes tres superfícies pot canviar la impressió global, segons l’elecció dels colors, els patrons, la il·luminació, etc. El sòl crea la base, el pes i el caràcter de l’habitació, i també és la base dels altres elements, inclosa l’elecció de mobles i altres decoracions. El terra és on funcionen la moda i l’estil.

El terra és el fonament

Un terra és molt més que una espai per caminar. El terra, amb les parets i el sostre, aporta la sensació fonamental de l’habitació. En el moment de dissenyar la vostra casa, potser hauríeu de considerar primer el terra. El terra és la base, mentre que sempre podeu pintar parets i sostres, el terra és de caràcter més permanent. L’aspecte del sòl, és a dir, el color, la superfície, el patró i la duresa, pot variar molt entre diferents espècies de fusta. Des del roure i faig, fins a la fosca i vibrant noguera. Informeu-vos del possible sobre diferents espècies i què poden significar per a vosaltres a casa vostra. El vostre terra posa l’estat d’ànim.

com triar terra de fusta

Quin color de terra de fusta he de triar?

Llum, fosc o natural? El color del sòl té un fort impacte en la percepció de l’habitació. Un sòl fosc “engoleix” molta llum, però també crea una sensació de calidesa. Un sòl de fusta clar reflecteix la llum i aporta espai a la sala.

Quin terra és més adequat per al meu tipus d’habitació?

On voleu instal·lar el sòl i a quin desgast hi haurà? Una superfície lacada facilita la neteja del sòl. Mentrestant, l’oli aporta una fina estructura i gra de la fusta i realça el seu color natural. També s’ha de tenir en compte la duresa de la fusta i la possibilitat de reblançar el sòl.

Quin tipus de disseny s’adaptarà millor a la mida del meu espai?

El sentit de l’espai en una habitació es veu afectat per l’amplada i la longitud de les taules, així com el patró de franges del sòl. Una norma general és triar un terra de 1 o 2 franges per a una habitació gran i una de tres franges per a una habitació més petita. Els taulons amples i llargs poden ser més adequats per a un espai més gran, però hi ha excepcions a totes les regles.

Un terra de fusta neta o rústica?

Neta, tranquil·la i elegant, o rústica, rica en pàtines, nusos i esquerdes? Us oferim una selecció de diferents classificacions, cadascuna amb un caràcter únic. La qualificació depèn de quina part del registre s’utilitza quan es produeixen taulers individuals. També utilitzem molts tipus de tractaments superficials per crear una gran diversitat d’estils.

Com afecta la llum natural a l’elecció del terra de fusta?

És important tenir en compte altres característiques de l’espai. Instal·lar el sòl longitudinalment accentuarà la forma de l’habitació. Mentrestant, els sòls clars conjuntament amb parets de llum milloraran el sentit de l’espai, mentre queels sòls foscos combinats amb parets fosques disminueixen l’habitació, però poden aportar calidesa i comoditat.

En quina direcció he d’instal·lar el terra?

Quin tipus de llum hi ha a l’habitació? La llum natural, la mida de les finestres, l’altra il·luminació i la direcció de la llum, afecten totes les percepcions del sòl. La regla general és instal·lar el sòl longitudinalment cap a la finestra. Si l’habitació és llarga i estreta amb finestres col·locades longitudinalment, hauràs de triar el que creus que és més important d’accentuar: la forma o la llum.

Puc barrejar i combinar diferents terres?

Una bona manera de crear harmonia a casa vostra és triar terres que coincideixin, però són òptims per a cada espai. Podeu, per exemple, triar un terra de 1 franja per a la sala d’estar i el seu equivalent de tres franges per al dormitori. Si escolliu motllures i faldilles a joc, augmentareu encara més la sensació d’unitat.

Com puc tenir cura del meu terra de fusta?

Els terres són duradors i fàcils de mantenir nets. Amb un manteniment adequat, el terra de fusta conservarà la seva bellesa durant els propers anys. Tanmateix, convé tenir en compte que els terres amb oli exigeixen més manteniment que els lacats. També convé tenir en compte que les espècies de fusta tenyides i de colors clars són més sensibles al desgast i a la combinació que a les fosques.