Estàs pensant a reformar la teva cuina? Així que carrega’t de paciència! I hi ha moltes coses que heu de decidir: mobles, terres, taulells, electrodomèstics, tèxtil. No creieu que oblidem un aspecte important? De fet! També heu d’escollir el revestiment ideal per a les vostres parets. Avui hi ha moltes possibilitats, com ara pintura acrílica, paper pintat, fusta, revestiment de pedres … Tot i això, l’opció més preferida segueix sent la clàssica, és a dir, les rajoles. Per això us farem una petita guia sobre Com triar les millors rajoles per la cuina!

La veritat és que no és d’estranyar que la rajola continuï triomfant a les cuines, ja que ofereix molts avantatges. Així doncs, podem dir que les rajoles són barates, resistents a les ratllades i rascades, resistents a la llum del sol, fàcils de netejar…

Com triar les millors rajoles per la cuina

Per si això fos poc, avui podeu trobar al mercat dissenys de mar interessants i per a tots els gustos. Si heu optat per aquest tipus de recobriment, heu de triar la millor opció per a la vostra cuina. A continuació, us mostrem les millors opcions per aquest tipus d’espais!

millors rajoles de cuina

Rajoles de ceràmica

Com no podia ser d’una altra manera, començarem a parlar de rajoles ceràmiques, que són les més típiques. Ens referim a aquestes rajoles estan fetes de porcellana o ceràmica. Sens dubte, són una elecció molt econòmica i duradora. Com he dit abans, també són fàcils de netejar, ja que es tracta de materials no porosos. També és important tenir en compte que són ideals tant per a parets com per a terres. Un altre gran avantatge d’aquest tipus de rajoles es troba en una àmplia gamma de colors, textures i formats. Com veieu, tots són avantatges.

Gresit

Un dels tipus de rajola que està guanyant molt protagonisme en els darrers anys és la rajola, un material versàtil i durador que es troba disponible en una gran varietat de colors i textures. Es tracta d’una rajola de petites dimensions que s’uneix a la paret amb una malla o PVC. Aquest tipus de rajola és especialment recomanable per a aquelles cuines corbes o difícils. Un dels grans avantatges de la rajola és que fins i tot es pot col·locar sobre rajoles antigues, cosa que permet estalviar l’obra per treure la rajola anterior. Per descomptat, potser no és el més recomanable quan la cuina és molt utilitzada o transitada, ja que hi ha moltes juntes i, per tant, es pot acumular brutícia.

millors rajoles per la cuina

Rajoles hidràuliques

Si voleu una cuina rústica o d’estil clàssic, una excel·lent opció és que probablement aneu a les rajoles hidràuliques. Sí, sabem que aquest tipus de rajoles s’utilitzen als terres, però també poden ser excel·lents a les parets de la cuina. Per descomptat, si no voleu gastar molts diners, us recomanem que aposteu per models d’imitació realitzats amb rajoles. D’aquesta manera, aconseguiràs tots els avantatges dels nous materials sense haver de donar l’estètica desitjada. Tingueu en compte també que les rajoles hidràuliques estan molt de moda.

Altres coses a tenir en compte

Quan escolliu el revestiment de la vostra cuina, no només heu de decidir el tipus de rajola, sinó que pensareu en moltes altres coses, com ara el color, la textura i el format. Per prendre una decisió, heu de tenir en compte els vostres gustos, però també les necessitats de la vostra cuina, pensant especialment en il·luminació, mida, mobles, taulell i terra. Ja sabeu quin tipus de rajola escollireu?

Si ho preferiu, podem ajudar-vos a triar les millors rajoles per la cuina!