Com triar la millor mampara per la dutxa

Quan planifiqueu el vostre bany nou, molt probablement hi tindreu present una dutxa i això requerirà algun tipus de mampara per protegir la resta del bany contra les esquitxades mentre us dutxeu. Però amb tants tipus i estils per escollir, trobar la millor mampara per la dutxa et pot arribar a agobiar i desesperar.

No us preocupeu: la nostre guia us donarà totes les respostes que necessiteu per aconseguir-ho.

Per començar, penseu en com s’utilitzarà la vostra dutxa i quin estil s’adapta a les vostres necessitats. El tipus de tancament de la dutxa que escolliu tindrà un gran impacte en el disseny i l’aspecte general del bany.

Amb quina freqüència l’utilitzareu? Necessita ser fàcilment accessible per a nens o gent gran? Tens l’espai limitat? Aquestes preguntes us ajudaran a pensar sobre la manera d’accedir-hi, com s’ha d’obrir la porta de la dutxa, si ha de ser fàcil d’utilitzar i d’ampliar l’espai.

Quin tipus de dutxa teniu?

En primer lloc, la dutxa és dins el quarto de bany, o està parcialment separada? Si t’has de dutxar sobre a un bany, haureu de mirar algun tipus de mampara. Però, si la dutxa és autònoma, estarà composta per tancaments i portes de dutxa.

Per a dutxes separades, haureu de preguntar-vos on serà la dutxa, al centre de l’habitació, una cantonada o una zona separada? Això dictaminarà la mampara de dutxa i el vidre que trieu. Per exemple, una dutxa a la cantonada necessitarà una mampara amb forma de quadrant i un recinte que l’envolti.

millor mampara per la dutxa

L’elecció de mampares o tancaments per a plats de dutxa

No tindràs cap problema en trobar un plat de dutxa que satisfaci les teves necessitats, ja que hi ha una gran quantitat d’opcions disponibles: quadrada, rectangular, circular, sòlida, pedra tradicional o més moderna. Eviteu opcions delicades que es dobleguin sota pes: el moviment els fa difícils de segellar i propens a fuites.

Per descomptat, llavors necessiteu una mampara que combini. Sovint les mampares i cubicles formen part d’un conjunt i podeu estar segurs que s’ajustaran a la perfecció. Alternativament, podeu adaptar una mampara contra una cantonada i, a continuació, trobar una fixa per blindar el lateral i fer una entrada o afegir una porta per a un espai totalment tancat.

Trieu una mampara per banyera amb dutxa per estalviar espai

Quan l’estalvi d’espai és la teva primera prioritat, però encara voleu gaudir d’un bany o dutxar-vos, la millor opció és dutxar-vos en una banyera amb mampara de dutxa. No només es pot escollir segons la funcionalitat, ja que pot proporcionar un nivell de bellesa i estil.

Dissenyat per fixar-se a la paret i sobre la banyera, us proporcionarà més sensació de llum i espai, fins i tot en espais petits. Hi ha diversos estils a escollir, incloent-hi frontisses, quadrades, corbes, corredisses, plegables i fixes. Sempre comproveu que hi hagi espai per a que la porta s’obri i que tingueu molt marge per entrar.

Mampares per plats de dutxa d’obra

Esteu pensant a convertir la vostra dutxa en una d’obra? Tot i que caldrà impermeabilitzar totalment l’espai, val la pena encaixar una mampara de dutxa per evitar que les altres zones s’esquincin. Si el cost de l’adequació de l’espai és prohibitiu, una enorme dutxa de luxe, protegida per vidres sense marcs, resultarà més econòmica que un bany complet.

Quant espai teniu per dutxar-vos?

Considereu exactament la quantitat d’espai i d’alçada disponible, ja que l’espai limitat pot suposar que necessiteu una porta de dutxa abatible. Una zona de dutxa ha de ser com a mínim de 80cm x 80cm per ser pràctica i còmoda d’utilitzar.

L’elecció de la millor mampara per la dutxa

L’elecció del vidre és molt important. Com més gruixut sigui el vidre, més fort és el recinte. Tant si escolliu un vidre de 6mm, 8mm o 10mm, hi haurà opcions que s’adaptar-vos a les vostres necessitats. Els vidres de seguretat endurits sempre són una bona elecció per a un bany d’obra o una dutxa sense marcs, especialment si teniu nens petits, però tingueu en compte que haureu de pagar molt més per aquest vidre premium.

Tancaments de dutxa sense marc

Una de les opcions més populars dels banys contemporanis és un tancament de vidre sense marc. El seu aspecte senzill, elegant i transparent ofereix al bany un aspecte espaiós. Sense el bastidor de dutxa tradicional, creen a l’instant un espai impressionant i espaiós, ideal per a qualsevol persona amb un bany més petit o una zona sense llum natural. Dit això, una dutxa sense marcs també funciona molt bé en els grans banys grans, on la seva bellesa subestimada crea un impacte visual minimalista.

Tipus de mampares de dutxa

Si bé hi ha diverses mampares de dutxa i pantalles disponibles, aquí hi ha les més comuns i populars actuals al mercat:

Dutxa quadrant d’una sola porta

Els recintes de dutxa quadrants són perfectes per a qualsevol bany que tingui cantonades estretes o li falti espai. S’adaptaran perfectament a qualsevol racó, és a dir, no es perd cap zona. Podeu triar entre una única porta d’obertura o minimitzar l’espai, encara més escollir una opció de porta corredissa.

Portes de dutxa batents

Si l’espai no és un problema i no és necessària una porta corredissa, una porta articulada és pràctica i elegant. Hi ha una gran varietat de tancaments de dutxa moderns amb portes articulades per escollir, s’obren cap a l’interior de la dutxa i s’ofereixen amb una gran varietat de accessoris de crom, llautó o metall.

Portes corredisses de dutxa

Si voleu un tancament modern i d’aspecte normal, una porta corredissa serà perfecte per a vosaltres, una opció pràctica i elegant. A més, ideal per estalviar espai a la vostra llista de requisits. Hi ha diferents tipus per triar, tot i que funcionen millor utilitzant un vidre clar i fort.

Portes de dutxa doble

Moltes portes de dutxa requereixen que tinguis una quantitat d’espai lliure fora de l’espai de la dutxa per permetre que la porta s’obri completament. Aquests plegables, són la compra ideal per estalviar espai. S’hi doblen per facilitar l’espai perquè els usuaris entrin i surtin de la dutxa amb facilitat, encara que tenen l’inconvenient que poden mullar el terra a l’obrir-se.

Dutxes en forma de D

Els tancaments en forma de D ofereixen un ampli espai de dutxa i poden fer una declaració valenta en qualsevol bany. El cobert a dues cares és un estil únic, ja que només requereix una paret plana per adaptar-se al recinte, en contraposició a l’ús de dos espais de paret a la cantonada d’una habitació. Aquest gran espai de dutxa està augmentant en popularitat.