Com dissenyar l’espai amb les tendències de color per al 2020

Quan es tracta de les tendències en interiorisme, un dels elements més importants és el color. El color uneix un espai i defineix un període de temps. Segurament podeu recordar els colors pastels dels anys 80, o els papers murals dels anys 90, o fins i tot els tons de terra neutres que són populars avui en dia. Pero segurament no sabreu Com dissenyar l’espai amb les tendències de color per al 2020.

Com dissenyar l'espai amb les tendències de color per al 2020

Quan esteu dissenyant la vostra llar, voldreu que sigui el reflex d’allò que us encanta. Tanmateix, també voldreu que sigui una cosa que envelleixi bé. Ningú vol un espai tan modern que passi de moda en pocs anys. Això no va gens bé per al valor de la revenda de la vostra llar o per a tassar-la.

Per mantenir-vos al dia, haureu de renovar les vostres habitacions de manera coherent i constant però porta molta feina i ningú ho vol fer.

Si esteu remodelant el vostre bany ara mateix, no només voldreu mirar allò que és més popular avui en dia, sinó el que serà més popular en el futur.

Ara mateix, la tendència més popular del blanc per blanc, neta i minimalista ja es comença a eliminar. I en el seu lloc, s’està produint una tendència més profunda i característica, especialment en els banys i les cuines.

Aquí teniu una guia per dissenyar l’espai amb les tendències de color per al 2020.

Anteriorment a la moda els colors per a cuines i banys

Als anys 80

A la dècada dels 80, els colors més populars per a cuines i banys eren els colors pastels com ara el rosa clar, verds i grocs. Tot i que la dècada dels 80 també és coneguda pels colors de neó i per un estil més modern, quan es tractava d’un disseny d’interiors, la majoria preferia un aspecte sofisticat però vistós.

A la dècada de 1990

Als anys 90, la gent cobria tots aquells pastels amb paper mural i amb motius que normalment eren de color beix, un petit floral o qualsevol altre tipus d’aspecte subtil. A la dècada dels 90 encara hi va haver algun ús de pastels, però, principalment, es va eliminar progressivament als espais amb un color pop.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Step into our office, please 📥🗄📉 . . . #80s #80sdesign #80soffice #retro #retrogeist #synthwave #retrowave #asthetic

Una publicación compartida de 80s & 90s Vibes (@retrogeist) el

Als anys 2000

Als anys 2000, els colors de moda eren més futuristes i moderns. Algunes cases van ser dissenyades amb tons de blanc i negre, mentre que d’altres prenien una sensació més paisatgística amb parets més profundes, vermelles o marró fosc.

Als anys 2010

Cap al 2010, els colors populars es van convertir en blancs i grisos, sobretot quan es van combinar amb altres accessoris minimalistes o materials elegants de granja. Als banys, les rajoles del metro van començar a guanyar popularitat i, en els anys posteriors, també es van popularitzar els accents d’or.

Que segueix?

Si voleu redissenyar el bany i voleu que es mantingui de moda durant molts anys, diversos dissenyadors i professionals del disseny han compartit les seves prediccions sobre allò que es popularitzarà en xarxes socials i en funció del que comença a tendir ara mateix.

Primer, per al vostre bany 2020, heu de considerar el negre com a base, el negre mat, metàl·lic i rajola, i també colors com el verd maragda, el taronja cremat o el blau reial. Les paletes de colors monòtones també seran populars. Cada any, les empreses de pintura més influents publiquen les seves prediccions de colors populars per a l’any vinent.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

If looks could kill – Deco Martini ‘Arsenic’. The latest colourway on our iconic print 💀🍸

Una publicación compartida de 🍸🐆 D I V I N E S A V A G E S (@divinesavages) el

Les tonalitats més neutres que funcionen en espais comercials, també són ideals per a la vostra llar. A mesura que les tendències comercials i residencials continuen barrejant-se, aquesta paleta eclèctica de neutres equilibrats, verds terrosos, taronges i molt més, oferirà als dissenyadors i interioristes professionals l’oportunitat de transformar espais en experiències que no només milloren l’estètica d’un entorn sinó que impacten com se senten les persones.

També es preveu que els colors monocromàtics es facin més populars als banys. Si vols un bany clàssic pensaràs que sempre serà tendència tenir alguna cosa que funcioni durant els propers anys. Per mantenir-nos moderns podràs utilitzar elements monocromàtics a tot l’espai.

Per exemple, utilitzar tot un material (com el color verd o tota la rajola de marbre) és una manera excel·lent d’aconseguir-ho, encara es poden incorporar rajoles i motius clàssics, però utilitzar tot un material crea un espai divertit per a exibir-ho. Encara podeu mantenir-vos neutrals i fer-lo sentir com una cosa realment especial.

Formes que pots utilitzar el color a la cuina i el bany

Per descomptat, tan aviat coneguis quins seran els colors més populars i després un cop implantat seran dues coses molt diferents. A continuació, et detallem algunes maneres d’incorporar els colors que aviat seran populars al vostre disseny.

En comptes d’un aspecte blanc-blanc que és el més popular ara mateix, proveu el negre. Podeu fer-ho seleccionant una rajola negra per al terra, o fins i tot al voltant de la dutxa. A més, podeu incorporar armaris o lavabos negres i accessoris per unificar tot l’espai. Si el negre no és cosa vostra, seleccioneu un to que us agradi (com el verd maragda, per exemple) i feu-lo la base del vostre disseny. Trieu un color de declaració monòtona per unir el vostre espai. Per exemple, utilitzeu armaris de color verd maragda, assegurant-vos que els tons siguin coherents entre les superfícies. Construïu sobre els tons de base afegint accents brillants.

Per què el negre és una gran opció de color i pertany a les tendències de color per al 2020?

Si encara no podeu visualitzar completament com una base negra pot ser el camí a seguir per al 2020 i en endavant, considereu el següent consell.

Accentuar bé el marbre.

Molts taulells de marbre tenen indicis d’estriacions negres o grises a tot arreu, cosa que el fa perfecte per accedir-hi amb altres articles negres.

Creeu una estètica neta

El negre té el mateix efecte que el blanc, ja que dóna un aspecte net i molt cohesionat al vostre espai, alhora que us ajuda a mantenir-lo més net que el blanc, cosa que malauradament mostra gairebé tot el que hi ha.

Crea profunditat i estat d’ànim.

Per descomptat, el negre és més misteriós i fins i tot una mica més sexi que el blanc, aportant a la vostra llar una mica de profunditat i caràcter que altres.

Fa que l’espai es senti més acollidor

Allà on els colors clars amplien un espai, els colors més foscos el fan sentir més petit. En alguns casos, això és exactament el que voleu. Quan tingueu una habitació que vulgueu fer-la acollidora; però que és molt gran, potser haureu de fer servir tons més foscos per donar-li la sensació que desitgeu.

El negre destaca, fa un espai únic que mai abans no ha estat tant negre; sobretot en un disseny monòton, que ha estat tan popular a les llars. Això dóna a la vostra llar un aspecte molt singular i sorprenent, que sens dubte destacarà entre la resta i garantirà que el vostre espai sigui també memorable i interessant.

D’altra banda té sentit el negre?

Podeu incorporar accents negres a qualsevol lloc de casa vostra. Penseu en afegir-lo a un mur amb un comunicant al vostre vestíbul, un petit passadís, al vostre safareig o fins i tot al vostre dormitori, sobretot quan podeu afegir peces d’art o altres elements sobre la paret negra. Al llarg dels anys, les bases neutres solen ser sempre populars, però el que són aquestes bases varia. Sembla que estem entrant en un moment en què els colors més foscos regnaran de manera suprema, i passaran a semblar elegants i més fàcils de netejar, generalment serà un gran canvi.